SKINBOOSTERS

Skinboosters


Een behandeling met skinboosters is een gespecialiseerde medische vorm van mesotherapie. Met een Skinbooster kunt u het tekort aan elastine, collageen en hyaluronzuur, (dat ontstaat tijdens het verouderingsproces), aanvullen.  Er zijn Skinboosters voor het gezicht, hals en decolleté, lichaam en haar. Alle skinboosters hebben hun eigen doel.

RRS®-producten
Al onze RRS®-producten vallen in de CE klasse III van steriele injecteerbare medische hulpmiddelen, gemaakt in overeenstemming met richtlijn 93/42/EEG, en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De RRS®-productlijn is samengesteld uit de meest zuivere en effectieve ingrediënten en de producten zijn alle het resultaat van een zeer gedegen productontwikkeling. Deze lijn bestaat uit verschillende, specifieke producten met elk hun eigen doel en bevatten hyaluronzuur van hoog moleculair gewicht in combinatie met actieve ingrediënten die de werking van de huid ondersteunen en/of helpen herstellen.
skinbooster-2

De behandeling


Voorafgaand de behandeling maken we foto’s voor in je medisch dossier. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn de huid voor te bereiden op de behandeling met voorgeschreven producten. Tijdens het consult zal hier een persoonlijk advies over worden gegeven. 

De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer 30 minuten. Voor de behandeling wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd. Na het bepalen van de juiste instellingen wordt de skinbooster ‘cocktail’, met actieve ingrediënten, zorgvuldig aangebracht. Tijdens de behandeling wordt er gewerkt volgens het needle-concept, die op hoge snelheid minuscule verticale kleine gaatjes in de huid maakt of in combinatie met Jett Thermo Wave therapie (RF). 

Er kan wel tot 96% van de actieve stoffen door de minuscule gaatjes in de huid doordringen. Door de kleine kanaaltjes komen groei- en helende factoren vrij, wat zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine in de huid. Het gevolg; de huid gaat zich gedragen als een jongere huid. Celvernieuwing treedt op en de huid wordt hierdoor zichtbaar egaler, pigmentvlekken verminderen en de structuur verbetert.

Na een skinbooster behandeling is de huid merkbaar strakker, gladder en steviger. De behandeling is niet pijnlijk, maar kan soms wel als gevoelig worden ervaren. De behandeling wordt afgesloten met een verkoelend product en er wordt een beschermende crème op het behandelgebied aangebracht. 

Na de behandeling krijg je een passend advies wanneer en welke huidverzorgingsproducten je op de huid mag gebruiken. 
Je bespreekt je doelstellingen met jouw behandelaar waarna er een persoonlijke behandelplan voor je wordt opgesteld. Dit bestaat doorgaans uit een aantal sessies en het gebruik van specifieke behandelcrème en een gezichtsreiniger. Afhankelijk van de gekozen behandeling zullen die plaatsvinden met een tussenpoos van twee of vier weken. 

Onze kliniek gebruikt meerdere soorten skinboosters. De juiste behandeling wordt door ons in samenwerking met elkaar afgestemd op jouw wensen.

Voor welke indicaties is RRS- Inject Skinboosters geschikt?

 • Droge en vale huid 
 • Huid met volume verlies 
 • Verslapte huid, fijne lijntjes
 • Hyperpigmentatie 
 • Donkere kringen en vochtwallen rondom de ogen 
 • Cellulitis, vetophopingen in de huid 
 • Striae, littekens 
 • Alopecia, beginnend haarverlies, dunner wordend haar
Voor de behandeling
 1. Dag voor de behandeling GEEN aspirine gebruiken
 2. Dag voor de behandeling GEEN alcohol drinken.

Na de behandeling

Na de behandeling is het behandelde gebied licht rood en gezwollen. De ergste zwelling zal na 10-15 minuten al weggetrokken zijn. Resterende zwelling is meestal binnen een dag verdwenen. Soms kan het voorkomen dat er een kleine bloeduitstorting ontstaat. Dit trekt binnen een paar dagen weg.

Advies en aangeraden: 
 • Hoge temperaturen, tenminste de eerste 12 uur na behandeling, vermijden!. Zoals blootstelling aan zon, sauna en hammam. 
 • De eerste 2 uren na de behandeling het gebruik van make-up en huidverzorging vermijden. Zolang de huid nog rood of geïrriteerd is uitsluitend de door ons geadviseerde concealer gebruiken. 
 • Niet direct aspirine gebruiken, (paracetamol mag wel). 
 • 2 liter water drinken per dag 
 • Voor u veiligheid en het behalen van de gewenste resultaten de door Huid&Duin geadviseerde Farmaceutische producten gebruiken. 

Note: In geval van bijwerkingen, meteen contact met de behandelaar op te nemen.

Is een Skinbooster behandeling pijnlijk?

De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en wordt in de regel niet als pijnlijk ervaren. Vaak is de huid na de behandeling enigszins gevoelig, rood en mogelijk licht gezwollen. Ook kan de huid strak aanvoelen. Dit verdwijnt gewoonlijk in 24-72 uur en is afhankelijk van de dieptewerking van de behandeling.

Wanneer is het resultaat met een skinbooster behandeling optimaal?

Voor een optimaal resultaat adviseren wij meestal vier behandelingen. De duur van het resultaat is verschillend per persoon en mede afhankelijk van het verouderingsproces en de levensstijl. Voor het behouden van een optimaal resultaat adviseren wij een gezonde levensstijl, bloostelling aan Ultraviolet licht te beperken, dagelijks de huid te verzorgen en beschermen met een zonbescherming.

Te beseffen dat het functioneel en/of cosmetisch resultaat van te voren niet kan worden gegarandeerd en dat aan ontevredenheid met het esthetisch resultaat geen rechten kunnen worden ontleend om een vervolg behandeling te laten uit voeren anders dan tegen de daarvoor geldende tarieven.
Wanneer mag ik in de zon na een skinbooster behandeling? 
Probeer de zon en solarium zoveel mogelijk te vermijden tot 4 weken na de behandeling. Kom je toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 30 of hoger. Wacht eveneens 7 dagen met het aanbrengen van een zelfbruinende crème of spraytan.
Risico's
Iedere cosmetische ingreep kent risico’s, zoals b.v. een allergische reactie of een infectie. Gelukkig zijn de risico’s zeer minimaal bij deze behandelingen en om die reden kan deze behandeling het gehele jaar worden uitgevoerd en is het een zeer geschikte behandeling voor in de zomerperiode.

Neem contact opMaak een afspraak

PRIJZEN