HIFU

of high intensity focused ultrasound
Draadlift
 • HIFU face

HIFU of High Intensity Focus Ultrasound is een 'facelift zonder snijden'.
 • HIFU Eyes

De huid rond de ogen geven meestal de eerste tekenen van veroudering aan.  Gelukkig kan HIFU helpen om de huid te verstevigen, te liften en te verjongen.
 • HIFU BODY

HIFU Body werkt op dezelfde manier zoals HIFU face. We focussen ons op de dermis laag in de huid, dit is dan voornamelijk om de verslapte huid opnieuw steviger te maken.

DE BEHANDELING

HIFU STAP VOOR STAP

VOOR- & NAZORG

VRAAG & ANTWOORD
VOOR- & NA FOTO's

HIFU of high intensity focused ultrasound 

Een HIFU-behandeling is een revolutionaire techniek om je gelaat en lichaam te verstrakken. Zeker voor de ouder wordende huid is HFU erg populair, omdat de behandeling huid verjongend werkt. De behandeling werkt diep in de huid en zal daar de collageen-aanmaak stimuleren.


HIFU FACE

Een “facelift zonder snijden”. 

Het is een Anti-Ageing behandeling. Wanneer tekenen van veroudering zichtbaar worden op de huid, zoals bijvoorbeeld rimpels en wallen, wil dit zeggen dat het  lichaam collageen verliest. Met een HIFU-behandeling wordt de aanmaak van collageen opnieuw gestimuleerd.


HIFU EYES

De huid rond de ogen geeft meestal de eerste tekenen van veroudering aan. De huid verslapt en er vormen fijne lijntjes en wallen. Gelukkig kan HIFU helpen om de huid te verstevigen, te liften en te verjongen. We maken hierbij gebruik van geconcentreerde ultrasone golven die in de huid doordringen. Dit stimuleert de natuurlijke productie van collageen en vernieuwt de huid. Als resultaat verminderen de wallen en wordt de huid rond de ogen gelift.

Wat houdt een HIFU Eyes behandeling in?

Collageen is een belangrijk eiwit in ons lichaam dat de stevigheid en elasticiteit van onze huid behoudt. Met een HIFU-behandeling verhogen we de productie van collageen en elastine door de diepere huidlagen voorzichtig te verwarmen met ultrasone energie. Hierdoor initiëren we een herstelproces dat de collageen productie stimuleert en de huid vernieuwt. 

Het resultaat. Een verstevigend effect rond de ogen, die zich geleidelijk ontvouwt gedurende drie maanden.
Wanneer kiezen voor een HIFU Eyes behandeling?
Een HIFU-eyes behandeling kan om verschillende redenen gebruikt worden.
 • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels rond de ogen  
 • Slappe huid rond de ogen verstrakken  
 • Kraaienpootjes verminderen  Huidverjonging zonder chirurgische ingreep  
 • Verminderen van donkere kringen onder de ogen 
Wil je weten of  HIFU een geschikte behandeling is voor jou? Neem dan  contact met ons op. Bij Huid&Duin kun je terecht voor het juiste advies.

Note: Wij raden sterk aan om een collageenbooster te nemen alvorens te starten met de behandeling (ten minste 1 maand voorafgaand de 1e behandeling).

HIFU BODY

Zoals gezegd staat de HIFU voor High Intensity Focused Ultrasound. Deze techniek bestaat uit het concentreren van ultrasone energie in de dermis, (het diepste deel van de huid), zonder de epidermis, (de meest oppervlakkige laag van de huid), te beschadigen. 

Het is dus een niet-invasieve esthetische techniek die geen sporen of littekens op de huid achterlaat. Je zult er dus achteraf niet rood of beschadigd uitzien! 

HIFU Body werkt op dezelfde manier zoals HIFU voor het gelaat. We focussen ons op de dermislaag in de huid, dit is dan voornamelijk om de verslapte huid opnieuw steviger te maken.

hifu-body

HIFU voor huidversteviging

Ideaal voor wie een verslapte huid heeft na een zwangerschap en vermagering, of voor de oudere huid. 

Wat is het succes van goede HIFU resultaten? Het succes van HIFU zit hem in de juiste indicatie. De HIFU specialiste zal dus moeten zien of jij de juiste kandidaat bent voor de behandeling. 

Een professioneel HIFU toestel heeft verschillende koppen die op verschillende dieptes kunnen werken. Als gecertificeerd Hifu specialist is het dus belangrijk om de juiste instellingen te hanteren. Wanneer je de optimale resultaten wenst te behouden neem dan elk jaar een HIFU behandeling, zeker wanneer je komt voor huidverstrakking.

Wanneer kiezen voor een HIFU behandeling?
Een HIFU-behandeling kan om verschillende redenen gebruikt worden.

Verminderen van rimpels op het voorhoofd, nek, oogcontour, naso labiale plooien, (neus-lippen plooien), en rimpels rond de mond. Maar ook voor; 
 • Liften van dubbele kin, als ook liften van de wangen 
 • V-vorm van het gezicht herstellen 
 • Verstrakken van buik, armen en benen 
 • Liftend effect op het volledige gelaat
 • Kortom om de aanmaak van collageen te stimuleren 
Wil je weten of HIFU een geschikte behandeling is voor jou? Neem dan contact met ons op. Bij Huid&Duin kun je terecht voor het juiste advies.

Note: Wij raden sterk aan om een collageenbooster te nemen alvorens te starten met de behandeling (ten minste 1 maand voorafgaand de 1e behandeling).
Allereerst nemen we een voor foto om de resultaten nauwlettend te kunnen volgen. 

 1. We reinigen de huid om vuil- of make-up resten te verwijderen. 
 2. De specialist tekent de specifieke te behandelen zone uit. 
 3. We brengen geleidende gel aan om een goede geleiding van ultrasone golven mogelijk te maken. 
 4. We gebruiken de HIFU-apparatuur met de juiste kop die op verschillende dieptes werkt voor de afgifte van ultrasone energie. 
 5. Na de behandeling is er meestal geen hersteltijd, en je ontvangt specifieke nazorginstructies van de specialist.
hifu-face

Resultaten

Je huidverstrakking is al zichtbaar na één maand, en het volledige effect van de huidverstrakking ontwikkelt zich gedurende 3 maanden. 

Na 3 maanden kom je terug voor een korte (vrijblijvende) afspraak om het resultaat met de specialist op te volgen.
VOOR de HIFU-behandeling/HIFU-facelift 

Heel belangrijk om te weten is dat je ten minste één maand voor de HIFU-behandeling een collageenbooster moet De innemen. Dat is geen must maar het wordt wel sterk aangeraden als je significante resultaten wil zien na de behandeling. 

NA de HIFU-behandeling 

Na de behandeling is het raadzaam om gedurende zes maanden een collageensupplement in te nemen. Wij bieden hoogkwalitatieve collageensupplementen aan in onze kliniek. Verder is het belangrijk dat je jouw gezicht de eerste vier uur na de behandeling niet afkoelt. Gedurende één dag na de behandeling is het ook verboden om je gezicht te spoelen met warm water.

De volgende voorschriften gelden na de behandeling met HIFU: 
 • Geen sauna en massage van het behandelde gebied gedurende twee weken. 
 • Geen make-up aanbrengen op het behandelde gebied gedurende één week, met uitzondering van minerale make-up. 
 • Gebruik gedurende tenminste één week een vocht inbrengend masker. Deze kun je bij ons aanschaffen.
 • Gedurende twee weken geen pikante voeding eten. 

Mogelijke bijwerkingen van de behandeling met HIFU:
 • De huid kan licht rood worden en het is mogelijk dat er een lichte zwelling te zien is. Dergelijke bijwerkingen zijn echter volkomen normaal en verdwijnen binnen één à twee dagen na de HIFU-behandeling. 
 • De behandelde zone kan op de tweede dag na de HIFU-behandeling een beetje schilferen. Dat komt doordat de huid opwarmt en krimpt. Ook dit is volkomen normaal en verdwijnt snel. 
 • De huid kan wat gevoelig zijn bij aanraken, echter niet langer dan twee weken.

Is Hifu te combineren met onze andere methodes?

Afhankelijk van de indicatie en het behalen van nog betere resultaten, kan een combinatie met een van onze andere behandelmethodes aangeraden worden. 

De methoden en het aantal sessie wat nodig zal zijn om een goed en langdurig resultaat te bereiken wordt met je besproken tijdens een intake gesprek.

Hoe verloopt een HIFU-behandeling?

Hoe wordt de HIFU-behandeling uitgevoerd? Hoe komt het dat de behandeling de collageen-aanmaak stimuleert? 

Dat leggen we je graag uit. 

HIFU staat voor high intensity focused ultrasound. Daaruit kan je afleiden dat er gebruik wordt gemaakt van ultrasone golven. Die golven dringen tot diep in de huid door waar ze het onderhuids weefsel heel veilig behandelen. Geen zorgen dus, tijdens de HIFU-behandeling worden de huid, de zenuwen, de bloedvaten en de spieren niet beschadigd.

De voordelen van HIFU

 • Goedkoper dan chirurgie 
 • Geen recovery periode 
 • Geen littekens 
 • Langdurig resultaat 
 • Je hebt geen anesthesie nodig 
 • Slechts 1x per jaar herhalen
Op welke lichaamsonderdelen kan je HIFU laten uitvoeren?
DE HIFU ZONES

 • Rimpelsop decolleté, gelaat, lichaam
 • Overtollige huid op de buik, benen en billen (wel in die mate dat chirurgie niet nodig is).
 • Verslapte huid na gewichtsverlies, ook in grote zones
 • Dubbele kin
 • Minder stevige gezichtscontouren (kaaklijn, wangen, …)
 • Huidverslapping armen, benen, buik, knieën


Neem contact opMaak een afspraak

PRIJZEN