ACNE LITTEKENS

Wanneer er bij acne sprake is van diepe ontstekingen, kan de normale wondgenezing worden verstoord en kunnen acne-littekens ontstaan. De collagene vezels van het bindweefsel zijn dan beschadigd. Er is dan een reliëf zichtbaar aan het huidoppervlakte, in de vorm van putjes of glooiende littekens. Vaak zien deze littekens eruit als een kuiltje in de huid. De diepte van de littekens kan variëren en de kleur is meestal rood of wit.

Oorzaak acne-littekens

Alle vormen van ontstoken acne kunnen een aanleiding zijn tot acne-littekens. De gevoeligheid voor het ontstaan van deze acne-littekens verschilt per persoon. Vooral de aanwezigheid van diepe ontstekingen, zoals bij acne conglobata, resulteert uiteindelijk in littekenvorming. Het is van belang om op tijd in te grijpen bij acne. Hoe langer de acne onbehandeld blijft, hoe groter de kans op blijvende weefselbeschadiging. (Acne-littekens kunnen ook ontstaan door zelf te krabben of te knijpen.)

Behandeling van acne-littekens en rest-acne

Er zijn diverse therapieën mogelijk die acne-littekens minder zichtbaar kunnen maken. De keuze van de behandelmethode hangt af van de diepte van de littekens en het huidtype. Tijdens het eerste consult bespreekt de Professional met u wat voor u de meest geschikte behandeling is.


Voor vragen neem contact met ons op: contact-formulier