rosacea

ecom-edit-image-du8X1fBEPPecom-edit-image-qYwId89vwrRosacea.jpg
  • Hoe ontstaat Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening waarvan de oorzaak nog niet volledig is vastgesteld.
  • Verschillende stadia

Beginnend bij een algehele tot felrode kleur van de huid en oppervlakkige vaatjes en tot aan een ontstekingsstadium.
  • Het resultaat

Afhankelijk van de klachten kunnen de verschillende kenmerken van rosacea behandeld worden. Het resultaat is afhankelijk van de ernst.

DE BEHANDELING

SOORTEN BEHANDELINGEN
HUIDVERZORGING
VOOR- & NA FOTO's
Rosacea is een huidziekte waarbij roodheid en een ontstekingsreactie in de gezichtshuid ontstaat. Met name vrouwen tussen de 30 en 60 jaar kunnen ermee te maken krijgen, maar ook mannen kunnen er last van krijgen. Je kunt last hebben van algemene roodheid in het gezicht en oppervlakkige vaatjes. Dit kan gepaard gaan met kleine bultjes en/of puistjes, en soms zelfs met grotere ontstekingen in de huid. Andere klachten die je kunt ervaren, zijn een stekend en branderig gevoel in het gezicht, een droge huid, een grove huidstructuur en oogirritatie. De klachten zijn meestal aanwezig op de wangen, neus, kin en het voorhoofd. Rosacea kan soms plotseling opvlammen waardoor het moeilijk kan zijn het onder controle te krijgen.

Hoe ontstaat rosacea?
Rosacea is een chronische huidaandoening waarvan de oorzaak nog niet volledig is vastgesteld. Wel weten we dat er verschillende uitlokkende factoren zijn. Zo kunnen onder andere UV-straling, stress, bepaalde genees- en voedingsmiddelen en de overgang van kou naar warmte het huidbeeld beïnvloeden. Ook is bekend dat door een toegenomen afweerreactie op bepaalde huideigen micro-organismen, zoals de Demodex mijt, de ontstekingsreacties in de huid kunnen verergeren of in stand worden gehouden.

Rosacea kan zich in verschillende stadia ontwikkelen. Beginnend bij een algehele tot felrode kleur van de huid en oppervlakkige vaatjes en tot aan een ontstekingsstadium. Soms kan in later stadium ook een grove huidstructuur en verdikking van de neus (rhinophyma) optreden. Naast huidproblemen geeft deze aandoening soms ook oogproblemen. Je kunt een licht brandend of stekend gevoel ervaren, alsof er een zandkorreltje in je oog zit.

De Rosacea behandeling
Misschien heb je al verschillende middeltjes geprobeerd of zelfs al eens je dieet aangepast. Als niets lijkt te helpen, wat kun je dan nog? Wij snappen dat je niet wilt blijven rondlopen met ontstekingen en rode vlekken op je gezicht. En dat hoeft ook niet! 

Door een combinatie van verschillende methodes is rosacea goed te verminderen. Afhankelijk van de klachten en het huidbeeld kunnen de verschillende kenmerken van rosacea behandeld worden. Het resultaat is afhankelijk van de ernst.

Na de huidanalyse bespreken we samen met jou welke behandeling(en) voor jou het beste resultaat zullen geven. De behandeling wordt afgestemd op het huidbeeld; m.a.w. bij de één staan de vaatjes meer op de voorgrond, bij de ander juist de ontstekingen.

  • LLLT Lichttherapie
De roodheid, oppervlakkige vaatjes en ontstekingen kunnen verminderen door een licht.
  • Resurfacing (peeling)
Een Resurfacing peeling wordt ingezet om de ontstekingen in de huid te verminderen en de conditie te verbeteren.
  • Dermapen 4 
Rosacea kan behandeld worden met behulp van microneedling met de Dermapen4. Doordat oppervlakkig minuscule kanaaltjes in de huid worden gemaakt, in combinatie met een serum met vitamines en antioxidanten, worden in de huid diverse actieve groei- en helende factoren getriggerd.
  • SylFirm X
Sylfirm X is de enige RF-micronaald technologie die is goedgekeurd voor de veilige behandeling van neovascularisaties, zoals melasma, rosacea en andere moeilijk te behandelen huidaandoeningen.


Maak direct een afspraak.
Je zult een advies krijgen welke van onze huidverzorgingsproducten te gebruiken. De huid is namelijk snel geïrriteerd en verdraagt veel gewone cosmeticaproducten niet.
Foto's volgen

Neem contact opMaak een afspraak

PRIJZEN