Onze Meso Behandelingen worden conform de richtlijnen van de IGZ en NVWA uitgevoerd !


MESOTHERAPIE BEHANDELING

Een mesotherapie behandeling bestaat uit injecties, net onder de huid, met een vloeistof welke afgestemd is op de te behandelen locatie. Afhankelijk van de type behandelingen worden of veel prikjes gegeven met steeds kleine hoeveelheden vloeistof of worden de prikjes verder uit elkaar gegeven en wordt er iets meer vloeistof geïnjecteerd.

De behandeling genaamd mesotherapie, bestaat al ruim 60 jaar en is in Frankrijk ontstaan. Meer en meer artsen ontdekten destijds de voordelen van mesotherapie en gingen op zoek naar de beste en meest effectieve producten om te gebruiken. In het begin werden uitsluitend losse producten gebruikt, later werden deze ook gecombineerd. Op basis van deze jarenlange ervaring en de meest moderne onderzoekstechnieken, wordt er tegenwoordig gewerkt met samengestelde injectievloeistoffen met tot wel 70 ingrediënten. Deze ingrediënten zijn altijd specifiek samengesteld om een optimaal effect te bereiken voor de gewenste behandeling.

De producten waarmee gewerkt wordt, zijn onder de hoogste kwaliteitstandaarden geproduceerd. Daardoor is de kans op een overgevoeligheid zeer klein. Door de jarenlange ervaring kan gerust gesteld worden dat mesotherapie een veilige behandeling is.


VERDOVING

Bij mesotherapie wordt in de regel geen gebruik gemaakt van een verdoving. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een zeer dunne naald, waardoor de behandeling meestal pijnloos is. Er wordt ook gebruik gemaakt van een automatisch injectieappraat, de zogenaamde meso-injector. Deze zorgt er voor dat er zeer gelijkmatig en nooit te diep geïnjecteerd wordt, waardoor er nog minder pijn ervaren wordt.


DE BEHANDELING

Een behandeling dient meestal een aantal keer herhaald te worden om een optimaal resultaat te krijgen. De behandelaar zal dit altijd met u doorspreken. Na de behandeling kan de huid een klein beetje rood en warm zijn. Deze zal altijd ter plaatse gekoeld worden, zodat u aansluitend aan de behandeling met een gerust hart weer verder kunt gaan met uw normale dagelijkse bezigheden.

                                  

HUIDVERJONGING

Mesotherapie is een zeer goede methode voor algemene huidverjonging. Hiervoor zijn verschillende vloeistoffen beschikbaar. Uw behandelaar zal in overleg met u uw wensen bespreken en hier een geschikt product bij kiezen. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een combinatie met een verstrakkend effect wanneer er slappe huid is. Ook is het mogelijk om juist een combinatie te kiezen met een ontspannend effect wanneer de huid te strak staat. Wanneer de huid wat te donker bevonden wordt, zijn er ook combinaties mogelijk om de huid iets witter te maken (wanneer er sprake is van hyperpigmentatie wordt een andere behandeling aanbevolen).

Huidverjonging kan preventief gestart worden vanaf ongeveer 25 jaar. Er wordt dan gewerkt met producten met een relatief lagere concentratie hyaluronzuur. Ook kan mesotherapie zeer goed ingezet worden bij de oudere huid.


OGEN

Mesotherapie is uitermate geschikt om het gebied rond de ogen te behandelen. De specifiek ontwikkelde vloeistof wordt bijvoorbeeld toegepast wanneer er wallen zijn, bij vermoeide ogen of bij donkere kringen rond de ogen. De vloeistof bevat ingrediënten welke lymfedrainage (vocht afdragend, tegen wallen) stimuleren en ingrediënten welke vasoconstrictie bevorderd waardoor de donkere wallen verdwijnen. Deze behandeling wordt dan ondersteunt met een specifiek serum wat dagelijks gebruikt dient te worden.


STRIAE

Wanneer er striae is, bijvoorbeeld na een zwangerschap, kan mesotherapie hiervoor de oplossing bieden. Het gebied rond de littekens wordt dan behandeld en na een aantal sessies zal er een zeer duidelijke verbetering optreden. De vloeistof bevat onder andere groeifactoren. Deze stimuleren de onderhuidse groei van bestanddelen van de huid, wat de littekens verminderd.


CELLULITIS

Voor veel vrouwen is cellulitis een zeer onaangename zaak. Gelukkig is er met mesotherapie wat aan te doen. De specifiek ontwikkelde vloeistof bevat onder andere een aminozuur (een bouwsteen van eiwitten welke lichaamseigen zijn) dat vet oplossend werkt. Hierdoor komt de huid er weer strakker uit te zien.


HAARUITVAL

Ook bij haaruitval wordt mesotherapie zeer succesvol ingezet. Het voordeel hiervan is dat medicatie niet noodzakelijk (kan wel gebruikt worden ter ondersteuning) is. Dat is erg prettig, want de meest voorkomende medicatie tegen haaruitval geven veel bijwerkingen.


MESO VERSTEVIGENDE LICHAAMSBEHANDELING

Dit is een antioxidant en verstevigende lichaamsbehandeling, wat een onmiddellijke effect op de huid resulteert.

De cocktail is vooral nuttig bij de behandeling van lichaamsdelen die moeilijk met lichaamsbeweging te verstevigen zijn. Het is bedoeld om de slappe huid te behandelen en de elasticiteit en stevigheid van de huid te herstellen.

  • Verslapte huid van handen en voeten                         
  • Verslapte huid van de binnenkant van de armen en van de dijen                        
  • Striae